Stars P19 poikien taival yli kahden kauden koitosten
Julkaistu: 04.04.2023 21.08

Stars P19 poikien taival yli kahden kauden koitosten

Throw back... Stars P19 poikien taival yli kahden kauden koitosten

Kausi 2021-2022, "The Beginning"

Stars poikien joukkue näki ensiaskeleensa keväällä/kesällä 2021 pelaajien omasta aloitteesta ja tarpeesta löytää vapaamuotoisempi tapa toimia ja jatkaa harrastusta jota monet olivat tahkonneet 5 vuotiaasta alkaen.

Northern Stars oli seura minkä johtoon pojat itse ottivat yhteyttä; tulossa olisi B-ikäisten joukkue kaveriporukasta, pelaajia eri seuroista, eri taustoista ja eri statuksilla. Joku oli jo lopettanut "aktiiviuransa", joku kyllästynyt siihen mitä suurseurojen tavoiteasenta oli ja mihin se tähtäsi, osa halusi keventää harjoituspaineistusta ja -stressiä jatko-opintojen näytellessä isompaa roolia elämässä kuin juuri nyt kaiken vapaa-ajan urheilulle uhraaminen.

Stars otti vastaan poikien avunhuudon ja tarjosi harjoituspuitteet ja valmennuksen. Pelaajien vastuulle jäi joukkueen rakentaminen. Jos tämä yhtälö ratkeaisi onnistuneesti, saisivat pojat mahdollisuuden vielä, ainakin, yhden kauden harrastaa ja toteuttaa omaa visiotaan tekemisestä kentällä.

Joukkue saatiin kasaan, joskin varsin minimaalisella koostumuksella mutta saatiin, ja näin valmennus sekä harjoituspuitteet hoidettiin seuran kautta ja kaveriporukka oli valmis (silloisen B-ikäluokan) SM karsintoihin.

Ulkopuolelta tämän toiminnan mahdollistumista seurattiin aktiivisesti ja runsas kritiikki "pelaajien varastamisesta, seuratoiminnan tuhoamisesta jne." ei vaikuttanut toiminnan toteutumiseen lainkaan. Olihan kyse alkujaan nimenomaan pelaajiston toiveesta hylätä se perinteinen tapa toimia ja toteuttaa kevennetysti itselleen parhaaksi katsomaansa tapaa toimia.

SM-karsintojen tavoite oli päästä valtakunnalliseen B-poikien SM sarjaan tai 1 divisioonaan näyttämään kyntensä. Karsinnat sujuivat hyvin ja (silloisten ennakoiden mukaan) yksi vahvimmista mitalliehdokkaista, pohjoisen salibandy-ylpeys OLS, oli pulassa Stars-kaveriporukan kanssa eikä ole kaukaa haettua tiukan ottelun jälkeen ettei OLS olisi kaatunut ja tuore kaveriporukka olisi pelannut SM-sarjaa.

Rosterin niukkuus aiheutti jonkinverran haasteita kauden mittaan, mutta kaikkiin peleihin saatiin aina kasaan se minimi kaksi viisikkoa ja maalivahti. Joukkuehenki oli aivan mieletöntä ja useiden pelaajien kerrotaan huhujen mukaan saaneen takaisin palonsa lajin piirissä ja nauttivan salibandysta jälleen..useamman vuoden jälkeen.

Kausi pelillisesti tarjosi tiukkoja ja vähemmän tiukkoja otteluita. Lopullinen sijoitus kaveriporukan ensimmäisellä kaudella oli kuitenkin kunnioitettavasti kahdeksas.

Kauden jälkeen (muutamien saunailtojen ja) sijoituksen mukaisesti oli saatu haalittua paikka uudelle kaudelle P19 ylemmässä 1 divisioonassa.

Muutaman ison seuran joukkueiden luovuttua erinäisistä syistä sekä divisioona että SM -sarjapaikoista liiton oli reagoitava ja sarjajärjestelmät muokattiin siten ettei divaria jaettu ylempään ja alempaan sarjaan vaan se yhdistettiin yhdeksi 11 joukkueen sarjaksi.

Kausi 2022-2023, "Jatkot"

Kauden alussa saatiin uusi valmennus, runsaasti uusia pelaajia ja tällä kokoonpanolla vain muutamien harjoitusten jälkeen päästiin osallistumaan ja haastamaan KWMC turnaukseen SM sarjan eliittiin kuuluvia joukkueita.

Vastassa oli kovan luokan tekijää eikä tavoitteena ollut kuin saada kovaa vastustajaa haastavaa pelituntumaa.

Turnaus sujui kuitenkin tuloksellisesti varsin mainiosti ja tuloksena peliesityksistä pronssimitalit.

Itse kauden alun kulku oli huima. Ylivoimaisesti eniten tehtyjä maaleja, kaksi hävittyä, sarjan kakkospaikka heti Espoon suurseuran Indiansin jälkeen kolmen pisteen erolla. Karsinnoissa huitaistiin joukkue heittämällä alempaan SM sarjaan Nibacoksen kaaduttua maalierolla Stars 34 - Nibacos 5. Ei mitään sanaa kumman olisi pitänyt jatkaa SM sarjaa ja kumman ei.

Alempi SM sarja oli kolmen Espoolaisjoukkueen Derby-pelien taistelu. Näissä mittelöissä ei saatu Espoon herruutta esiin vaikka kaikilla olisi ehkä ollut siihen mahdollisuudet; kukin voitti puolet derby-peleistä joten katse sarjataulukkoon kertokoon että Indians vei Espoon herruuden, Stars hyvin lähellä ja Oilers ei..niin lähellä. Kauden otteita tiiviisti seuraten on helppo yhtyä päävalmentaja Harry Virtasen analyysiin SM sarjan pelillisten kompastuskivien osalta:

"

Meillä valmentajilla oli huikeita yksilöitä käytössä, mahdollisuudet mihin vain kun pelaamme joukkueena. Puolustuspelin kanssa painimme koko kauden ja saimme sen aika hyvään kuosiin, kuten alivoimankin. Maaleja mätimme välillä urakalla alkusarjassa. Kun vastustajat kovenivat maalimäärät putosivat ylemmässä sarjassa johon selkeästi kuluimme.

Hyvän tasapainoisen pelin voitimme ja hiukan yskähtelevän jakson jälkeen ei pisteitä aina tullut. Meillä isoja ongelmia suhtautua tuomareiden päätöksiin ja sotkimme oman pelin pohtimalla niitä ajoittain liikaa. Silti piti yrittää pitää kaikkien fokus itse pelissä.

Stars P19 selviytyi karsintapelien kautta pelaamaan P19 SM sarjaa. Sarjassa valmentajana jäi harmittamaan muutama peli joiden toisenlainen tulos olisi tiennyt muutaman pelin lisää:

1. Peli Oilers:a vastaan oli hirveää yli yrittämistä eikä oltu kärsivällisiä. Valmentajana vastuu peliin valmistamisesta on meillä ja päävastuu minulla.

2. Ottelu O2 vastaan sortui kaikenlaiseen turhaan joka ei kuulu kentälle. Valmistautuminen, oliko riittävän hyvä?

3. Ottelu Pirkkoja vastaan ei sujunut kuin Strömsöössä. Emme saaneet revittyä eroa vastustajaan millään. Lopussa ikävä loukkaantuminen, sekoitti lisää ja jatko, aika tyypillisesti, "kun et itse tee kaveri tekee".

KIITOS KAIKILLE NIIN TAUSTOILLE (VANHEMMILLE) KUIN PELAAJILLE!! OLETTE HUIKEITA TYYPPEJÄ. KIITOS.

"

Loppusanat.

Uskomatonta, mutta nähtyäni kaksi kautta tätä ilotulitusta on todettava että se JOUKKUE tuntuu olevan edelleen jo aikuistumisen kynnykselläkin olevilla nuorilla se tärkeä asia mikä voi viedä vaikka mihin asti. Se joukkueen pelaajiston oma asia, mistä kasvaa se käsittämätön lataus, tunnelma ja fiilis kun onnistutaan tai se karvas tuska kun mikään ei toimi. Joukkuetoverin tuki ja kanssaonnen tunteminen on jotain mitä ei toivo tästäkään lajista koskaan häviävän.

Aina ei nuorten aikuisten johtamiseen tarvita jatkuvaa ruoskimista tai pakotettua tapaa toimia raamien sisällä vaan onnistua voi nähtävästi niillä pehmeämilläkin arvoilla.

Iso kiitos siitä, mitä hyvin läheltä olen saanut todistaa, kuuluu ensisijaisesti sen mahdollistaneille tahoille; pelaajat, seuran tuki, valmennus, ne vapaaehtoiset jotka mahdollistivat poikien pelata (kahvion ylläpitäjät, toimitsijat ja muut sponsorit)! Varmasti koko yhteisö on nauttinut tästä kahdesta vuodesta suunnattomasti, omasta puolestani kiitos teille kaikille.

-Stars P19 reportteri...Over and out

Floorball Club Northern STARS, Espoo Finland // #onlypositivevibes


Contact us: heidi@northernstars.fi / toimisto@northernstars.fi