EräViikingit ja Northern Stars pitkäjänteiseen seurayhteistyöhön!
Julkaistu: 12.05.2021 12.05

EräViikingit ja Northern Stars pitkäjänteiseen seurayhteistyöhön!

EräViikingit ja Northern Stars pitkäjänteiseen seurayhteistyöhön – ”Ehdotonta edellykävijyyttä”

Northern Stars ja EräViikingit ovat solmineet kaksivuotisen seurayhteistyösopimuksen. Ensimmäisen kaksivuotiskauden jälkeen yhteistyö jatkuu kausi kerrallaan. Seurayhteistyön tavoitteet ovat pitkäjänteiset ja moninaiset, ennen kaikkea sopimuksella tavoitellaan optimaalisen toimintaympäristön luomista tavoitteellisille tyttö- ja naispelaajille pääkaupunkiseudulla. Molemmat seurat ovat tunnettuja laadukkaasta toiminnastaan, joka on tuottanut pelaajia lajin huipulle, harrastetoimintoja unohtamatta.

EräViikinkien valmennuksen johtaja Joonas Naava kokee yhteistyön luovan mahdollisuuksia niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

"EräViikingit on priorisoinut tyttö- ja naissalibandyn erittäin korkealle ja haluamme ehdottomasti olla keihäänkärkenä kehittämässä pelaajille laadukkainta valmennusta, olosuhteita ja pelaajapolkua joka ikäluokassa. Haasteeksi verrattuna poikien salibandyyn on usein muodostunut harrastajamäärät, mikä luo haasteen erilaisten ryhmien muodostamiselle. Uskon, että yhteistyö Northern Starsin kanssa luo molemmille seuroille yhteistyön kautta näitä mahdollisuuksia sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä. Tahtotila tämänkaltaiselle yhteistyölle on ollut keskusteluissa seurojen välillä jo pitkään ja nyt olemme löytäneet siihen hyviä, konkreettisia muotoja, joilla voimme lähteä liikkeelle."

Northern Starsin toiminnanjohtaja Tapio Hämeen-Anttila tarkastelee asiaa etenkin pelaajapolun rakentamisen kautta:

"Pääkaupunkiseudun tyttö- ja naissalibandy elää murroksessa; kaudelle 2021-2022 alueella on kolme F-liigan A-lohkon joukkuetta ja kaksi B-lohkon seuraa, mutta kilpaurheiluun tähtääviä pelaajapolkuja ja pelaajia aktiivisesti kehittäviä tahoja ei ole tällä hetkellä riittävästi. Alueella on vajetta niin pelaajista, aktiivisista seuroista ja valmentajiakin voisi olla enemmän. Yhteistyö alueen vahvan toimijan kanssa tuo laajuutta pelaajapoluille sekä siltaa hyvin tekemistä myös kohden aikuisten sarjoja. Yhteiset koulutustapahtumat ja valmennuslinjojen kehittäminen auttavat sekä vertikaali- että horisontaalivalmennuksen kehittämisessä. Valmentajien työ on muuttunut vuosien varrella vaativammaksi, joten varsinkin juniorivalmennuksen kehittämiseen yhteistyö tuo aivan uuden mahdollisuuden."

EräViikinkien naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2021 - 2022 F-liigan A-lohkossa ja Northern Starsin edustusjoukkue puolestaan 1. divisioonassa. Joukkueiden välille solmitaan ns. farmisopimus, joka mahdollistaa 12 pelaajan liikkumisen joukkueiden välillä kauden aikana siirtorajaan saakka. Lisäksi pelaajien on mahdollista edustaa seuroja rinnakkaisedustuksella. Tämän lisäksi yhteistyötä tullaan tekemään mm. valmentajien, olosuhteiden ja toimintaympäristöjen kehittämisen suhteen. Seurat haluavat osaltaan olla myös tyttö- ja naissalibandyn kehittämisen eturintamassa yhteisvoimin.

"Pystymme jatkossa löytämään pelaajille paremmin vaihtoehtoja ja kehittämään valmennuksen laatua entisestään. Uskon, että olemme tällä yhdistelmällä luomassa ehdotonta edelläkävijyyttä nais- ja tyttösalibandyyn isossa kuvassa; vaikka kentällä kilpaillaankin, on mahtavaa, että Northern Starsin taholla on ollut ymmärrys kentän ulkopuolisen yhteistyön mahdollisuuksista mennä ns. pelaajat edellä, sen sijaan että kinasteltaisiin verisesti kentän ulkopuolellakin ja taisteltaisiin vuosittain vähistä pelaajista. Viime kädessä yhteistyö palvelee molempien seurojen pelaajia valtavasti."

Northern Stars on perustettu vuonna 2014 ja tehnyt erittäin hyvää työtä pelaajien kehittämisessä läpi kausien. Lisäksi seura on rakentanut itselleen erittäin laadukkaat olosuhteet Stars Arenan puitteissa. Yhteistyön pääasialliset yhteyshenkilöt ovat EräViikinkien tyttöjunioreiden valmennuspäällikkö Sauli Hynynen sekä Northern Starsin valmentaja Kim Sällström. Tämän lisäksi yhteistyön puitteissa keskenään tulee toiminaan monia muita avainhenkilöitä, kuten mm. EräViikinkien F-liigajoukkueen valmennustiimi päävalmentaja Raine Laineen johdolla sekä Northern Starsin valmennuksesta mm. Jani Kosonen. Solmittu seurayhteistyösopimus tarjoaa raamit yhteiselle toiminnan kehittämiselle, jonka konkreettisia muotoja toteutetaan sitä mukaan, kun yhteisiä synergioita löytyy.

EräViikinkien F-liigajoukkueiden johtaja Olli Lähdesmäki näkee yhteistyössä paljon hyvää.

"Olemme lähteneet rakentamaan liigajoukkueemme toimintakulttuuria ja olemme saaneet uuteen projektiin erittäin hyvän lähdön. Emme kuitenkaan katso vain ns. seuraavaa ottelua, vaan myös isompaa kuvaa. Olemme käyneet erittäin hyvää vuoropuhelua kevään aikana Northern Starsin kanssa ja ison kuvan päämäärissämme on erittäin paljon samoja asioita, joten yhteistyön aloittaminen on erittäin luontevaa. Puolin ja toisin seuramme ovat olemassa pelaajiamme varten, ei toisin päin."

Yhteistyön ensimmäiset konkreettiset toimet ovat sovittuja ja yhteistä toimintaa tullaan järjestämään heti toukokuussa koronarajoitukset huomioiden.

LISÄTIEDOT:
Joonas Naava
Valmennuksen johtaja, EräViikingit ry
+358 40 5021328, joonas.naava [a] eraviikingit.fi

Tapio Hämeen-Anttila
Toiminnanjohtaja, Northern Stars ry
+358 50 4858131, tapio.hameen-anttila [a] northernstars.fi